Αναπτύξτε την επιχειρηματική σας νοοτροπία

Τι είναι η επιχειρηματική νοοτροπία;

Η επιχειρηματική νοοτροπία είναι ένα σύνολο δεξιοτήτων που επιτρέπουν στους ανθρώπους να εντοπίζουν και να αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες, να ξεπερνούν και να μαθαίνουν από τις αποτυχίες και να πετυχαίνουν σε διάφορα περιβάλλοντα. Η ύπαρξη της σωστής νοοτροπίας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την επιχειρηματική στρατηγική. Θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά και να παραμείνετε αισιόδοξοι ακόμη και μπροστά στην αποτυχία. Επιπλέον, αυτό μπορεί συχνά να είναι η διαφορά μεταξύ της μακροπρόθεσμης επιτυχίας και της προσπάθειας να μετατρέψετε μια ιδέα σε πραγματικότητα.

Πώς να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας νοοτροπία;

  1. Θέστε σαφείς στόχους

Η επιχειρηματική σκέψη είναι προσανατολισμένη στους στόχους. Πράγματι, οι επιχειρηματίες θέτουν αναστοχαστικούς στόχους και εργάζονται σκληρά για να τους επιτύχουν. Θα πρέπει πάντα να θέτετε SMART στόχους, αυτοί είναι: Συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, σχετικοί, χρονικά ευαίσθητοι.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε να γράφετε τους στόχους σας! Σύμφωνα με μελέτη της Dr. Gail Matthews, καθηγήτριας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Dominican της Καλιφόρνια, οι άνθρωποι έχουν 42% περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν τους στόχους τους γράφοντάς τους.

  1. Εξασκηθείτε στο να είστε αποφασιστικοί

Το επιχειρηματικό μυαλό είναι αποφασιστικό. Οι επιχειρηματίες πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να λαμβάνουν πολλές σημαντικές αποφάσεις καθημερινά. Να θυμάστε ότι πρέπει να νιώθετε άνετα με το να παίρνετε αποφάσεις γρήγορα, γιατί αν σας πάρει πολύ χρόνο, ο κίνδυνος είναι να χάσετε μεγάλες ευκαιρίες.

  1. Επαναπροσδιορίστε την αποτυχία

Οι επιχειρηματίες δεν φοβούνται τις αποτυχίες, αλλά τις εκτιμούν. Αναρωτιέστε γιατί;

Τη βλέπουν ως μια ευκαιρία να μάθουν, να αναπτυχθούν, να προσαρμοστούν και να αναπτύξουν νέες στρατηγικές και αυτό τους επιτρέπει να πετύχουν μακροπρόθεσμα.

Επομένως, μην αποφεύγετε την αποτυχία, αγκαλιάστε την! 

  1. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Αφήνοντας τους φόβους σας να σας εμποδίζουν να προχωρήσετε μπροστά, κινδυνεύετε να χάσετε μεγάλες ευκαιρίες. Να μια συμβουλή: βάλτε τον εαυτό σας σε νέες και άγνωστες καταστάσεις που σας αναγκάζουν να αναπτυχθείτε και να δοκιμάσετε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει.

  1. Παραμείνετε περίεργοι

Ως επιχειρηματίας, πρέπει να είστε περίεργοι και να μαθαίνετε συνεχώς νέα πράγματα. Το να γνωρίζετε περισσότερα για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και για το τι αναπτύσσεται αλλού θα σας βοηθήσει να βρείτε νέες ευκαιρίες για την επιχείρησή σας. Εκτός αυτού, το να ενημερώνεστε για τα νέα θα σας επιτρέψει να παραμείνετε επίκαιροι στον κλάδο σας.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-NO01-KA220-VET-000033203

Copyright © 2022 RE.Mind. All Rights Reserved
Powered by Innovation Hive